Tuesday, February 28, 2012

Lorlu ve Yeşil Zeytinli Acuka


Herkese yeniden merhaba...Sıcaklarla boğuştuğumuz ve balkonları yegane yemek mekanı seçtiğimiz şu günlerdeki son pazar kahvaltısında hazırladım bu acukayı.Gerçi ismine acuka demek ne derece doğru bilemiyorum!Bu bildiğimiz acukaya pek benzemiyor çünkü.Bol lorlu ve kıvamı daha katı hatta gördüğünüz gibi silikon kek kalıbına şekli çıkabilecek kadar katı :)

Normalde lor yiyemem ama Muratbey peynirlerinin her çeşitini severek tükettiğim gibi lor peynirinide çok sevdim.





Pazar sabahı ne yapsam diye düşünenlere yapımı sadece 3 dakika süren bu bol malzemeli acukayı tavsiye ederim.

Lorlu ve Yeşil Zeytinli Acuka

1 su bardağı lor peyniri

1 çay bardağı irice çekilmiş ceviz içi

1 silme yemek kaşığı domates salçası

1 silme tatlı kaşığı biber salçası

10 adet irice kesilmiş turşulu yeşil zeytin

1 çay kaşığı kırmızıbiber,yarım çay kaşığı kimyon

2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı kekik


Servis İçin:Kızarmış Ekmek

Zeytin hariç bütün malzemeleri kaşığın sırtı ile ezerek iyice karıştırıyoruz.En son iri kesilmiş yeşil zeytinleri ilave edip karıştırıyoruz.İstersek yağlanmış silikon kalıba koyup şekil verebileceğimiz gibi kızarmış ekmek üzerindede servis yapabiliriz.


Afiyet Olsun..

Not:Daha yumuşak kıvam istiyorsanız zeytinyağı miktarını arttırabilirsiniz. Daha evvel yaptığım muhammara için tık tık....
Onerdigimiz ilginc konu : antep fistigi tatlisi

No comments:

Post a Comment