Wednesday, July 4, 2012

Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır? Tarifi

BoC59Fnak MantC4B1sC4B1 Bonak Mants Nasl Yaplr Tarifi



Mantının Malzemeleri

İçi için:


  • 300gr kıyma

  • 2 tane soğan

  • karabiber

  • tuz

Ara katları yağlamak için:


Sos için


  • Sarimsak

  • Yoğurt

  • Pul Biber


Mantının Yapılışı

Önce bir kapta kıymayı,yemeklik şeklinde doğradığımız soğanı,tuzu ve karabiberi iyicene karıştırıp bir kenara koyalım.Un,tuz ve ılık suyla yumuşak bir hamur tutalım. 15dk. dinlendirelim. Hamuru 10 bezeye ayıralım. 10 bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız bezelerin aralarına eritilmiş ılık margarinden birer kaşık koyalım. Aralarda kenarlarından çekerek büyütelim. 10 bezeyide bitirince üstüne yağ sürüp masaya ters çevirelim. Kenarlarından çekerek biraz daha büyütelim.(Aynı arnavut böreğindeki gibi). Çok inceltmeyin. Hamuru 6cm’lik kareler keselim. Kestiğimiz parçaların ortasına kıymaları yerleştirip bohça şeklinde kapatalım.Yağlanmış tepsiye katladığımız taraf alta gelecek şekilde dizelim. En üstünü tekrar yağlıyalım. 200c’de kızarana kadar pişirelim. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberi ilave ederek kızdırdığımız yağı döküyoruz..


Afiyet bal şeker olsun.


VN:F [1.9.18_1163]

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Sponsor Bağlantı




Sitemizde bulunan yazıları çalanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Kullanım Şartları'nı okumanızı tavsiye ederiz.


EtiketBoşnak Mantısı Fotoğrafları, Boşnak Mantısı Hakkında Bilgi, Boşnak Mantısı Hakkında Yazı, Boşnak Mantısı İle İlgili Bilgiler, Boşnak Mantısı Kısa Özeti, Boşnak Mantısı Nasıl Oluşur?, Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır?, Boşnak Mantısı Ne Demektir?, Boşnak Mantısı Neden Olur?, Boşnak Mantısı Nedir?, Boşnak Mantısı Örnekleri, Boşnak Mantısı Resimleri, Boşnak Mantısı Tanımı, Boşnak Mantısı Tarifi, Boşnak Mantısı Videoları, Boşnak Mantısı Vikipedi, Boşnak Mantısının Etkileri, Mantı Nasıl Yapılır?, Mantı Tarifleri 2012, Yöresel Yemek Tarifleri, Yöresel Yemek Tarifleri 2012, Yöresel Yemekler

No comments:

Post a Comment