Tuesday, July 3, 2012

Fıstıklı Pilav Tarifi













Fıstıklı Pilav
MALZEMELER

2 Çorba kaşığı tereyağı

2-3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

2-3 Çorba kaşığı atepfıstığı

1 Adet kuru soğan

2-2,5 Su bardağı pirinç

2-3 Çorba kaşığı kuş üzümü

4-4,5 Su bardağı sıcak su

1 Adet tavuk suyu tableti

7-8 dal  maydanoz

1 Çay kaşığı yenibahar

1 Çay kaşığı karabiber

1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber

Tuz

YAPILIŞI

Tencereye tereyağını alıp, eritin. Fıstıkları ekleyip kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin. Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. 1-2 kez çevirip 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuk suyu tabletini ekleyin.

Tuzunu ayarlayın. Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin.  Sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın.

No comments:

Post a Comment