Wednesday, July 18, 2012

Patlıcanlı Sultan Kebabı Tarifi



Patlıcanlı Sultan Kebabı Tarifi

Malzemeler

Yarım kilogram kıyma

3 adet patlıcan

3 adet kabak

2 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

4 adet sivri biber

3 adet domates

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

Hazırlanışı

Patlıcanları alaca soyun. Kabaklarla birlikte halka şeklinde kesip fırın tepsisine alın. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz, değirmenden çekilmiş karabiber serpin. Birkaç dal fesleğende eklerseniz mükemmel bir aroma katıyor.Fırında yarı kıvamda pişirin. Fırından alın. Üzerine soğanla birlikte kavurduğunuz kıymalı harcı dökün. Süt ve yumurtayı çırpıp heryerine gelecek şekilde dökün. Üzerine doğranmış biber ve domatesleri ekleyin.Tekrara fırına koyun. Pişmesine yakın kaşar peyniri rendesi serpin. Maydanozu kıymaya da ekleyebilirsiniz. Ya da en son süslemede

Patlıcanlı Sultan Kebabı nasıl yapılır, Patlıcanlı Sultan Kebabı oktay usta, Patlıcanlı Sultan Kebabı uzman tv, Patlıcanlı Sultan Kebabı yapılışı

No comments:

Post a Comment