Sunday, August 12, 2012

Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi













Amerikan Usulü Pirinçli Güveç


MALZEMELER

1 Su Bardagi Amerikan Pirinci

3 Çorba Kasigi Soya Yagi

350 gr Salam

200 gr Sosis

1 Sogan

1 Dis Sarimsak

1 Salçalik Kirmizi Biber

200 gr Domates

2 Su Bardagi Tavuk Suyu

12 Siyah Zeytin

1 Çay Kasigi Tuz

1 Çay Kasigi Taze Çekilmis

Karabiber

YAPILIŞI

Salami ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük dograyin. Sogan, sarimsak ve

kirmizi biberi ince ince dograyin. Soya yagini güveçte kizdirip salam ve sosisi

kavurun. Sogan ve sarimsagi ekleyip pempelesinceye kadar 2-3 dakika pisirin.

Kirmizi biberi ilave edip kavurun. Pirinci yikayip süzün. Salamli karisima ilave edip

ara sira karistirarak 3-4 dakika pisirin. Domateslerin kabuklarini soyup dograyin.

Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karistirin. Kaynayinca atesi kisip kapagi

kapali olarak 15- 20 dakika pisirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çikarin. Tuz, karabiber

ve yemege ilave edip iyice karistirin. Sicak olarak servis yapın.

No comments:

Post a Comment