Monday, August 13, 2012

Doldurulmuş Kabak Tarifi













Doldurulmuş Kabak


MALZEMELER

4 adet 150 gramlik kabak

75 gr sogan

1-2 dis sarimsak

1 çorba kasigi siviyag 

1 tatli kasigi baharat

225 gr dogranmis domates

275 gr pirinç

50 gr jambon

75 gr çedar peyniri

50 gr ufalanmis kuru ekmek

Dilediginiz otlardan birkaç sap

YAPILIŞI

Her kabagi uzunlamasina ikiye bölün. Etli kismini çikartip incecik kiyin.

Sogan ve sarimsagi da ince ince dograyin. Teflon tavada zeytinyagini

hafifçe kizdirin. Dogranmis kabak içi, sogan, sarimsak ve karisik baharati

sote edin ve 4-5 dakika pisirin. Yikayip hasladiginiz pirinci süzüp, domatesle

birlikte tavaya alin ve 10 dakika kadar pisirin. Bos kabaklarin içine jambonu

serin. Üzerine pirinçli karisimdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek

ufaklarini serpistirdikten sonra yüksek isidaki firina atip 25 dakika, peynir

eriyip ekmekler kizarincaya kadar kizartin. Dilediginiz dogranmis otlarla

süsleyip, servis yapin.

No comments:

Post a Comment