Wednesday, August 29, 2012

Tavuklu sebzeli beşamel soslu fırın yemeği tarifi





Malzemeler

 


1 büyük soğan, 2-3 diş sarımsak


3 patates


3 kabak


3 patlıcan


3 domates


2 tavuk göğsü ya da 5-6 tavuk budu


1 yemek kaşığı biber salçası


sıvıyağ yağ, tuz, karabiber, kekik


Beşamel sos için;


2 yemek kaşığı tereyağ


3 yemek kaşığı un


3 su bardağı süt


üzerin için;


rendelenmiş kaşar


Hazırlanışı


1. Tavuklarımızı haşlıyoruz. Elimizle minik parçalar haline getiriyoruz.


2. Tencereye sıvıyağ akıp yemeklik doğradığımız soğan sarımsakları, patatesleri, kabakları ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alıyoruz. Sebzeler iyice kavrulunca salça, tuz, baharatlar ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekince haşladığımız tavuğun suyundan 1 bardak kadar ekleyip bir kaç dakika daha pişiriyoruz.


3. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekliyoruz. Unu iyice kavurduktan sonra soğuk sütü ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Sosumuz kıvam alınca ocaktan alıyoruz.


4. Borcam kaba ya da başka bir fırın kabına yemeğimizi alıyoruz, üzerine her yerine gelece şekilde beşamel sos ekliyoruz. 200 C'lik fırında 10-15 dakika pişirip üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ediyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz artık servise hazır....


Afiyetler olsun...





No comments:

Post a Comment