Friday, September 7, 2012

Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi




































Dizme Patlıcan Kebabı



MALZEMELER

500 gr Iri Çekilmis Az Yagli Kuzu Kiyma

4 Adet Iri Ay Patlican

2 Adet Domates

5-6 Adet Yesil Sivribiber

YAPILIŞI

Kiymanin içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yogurun. Patlicani yikadiktan

sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin. Kiymadan irice ceviz

büyüklügünde parçalar alip köfte sekli verin. Bir patlican bir köfte olarak

yanyana dizin. Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin. Önceden isitilmis

firinda pisirin. Firindan çikarinca üzerine yarim çay bardagi su serpin. Agzini örtün

10 dakika dinlendirin. Lavas ekmekle servise sunun.

No comments:

Post a Comment