Thursday, August 30, 2012

Bu zarafetin adı : Kelly Dress


















OYE Swimwear'ın Grace Kelly 'nin High Society filminde havuz kenarında giymiş olduğu elbiseden esinlenerek ortaya çıkarttığı Kelly Dress havuz başı düğünleri için bir numaralı tercihiniz olabilir.Özellikle bel kısmındaki altın rengi kemer elbiseye ayrı bir şıklık katmış .

Abiye seçiminde bu tarz sade elbiseleri daha çok seviyorum.Hatta bazı mağazalara girdiğimde karşılaştığım o allı pullu, kaba kaba taşlarla süslenmiş elbiselerin hepsini alıp ateşe atasım geliyor.Abiye dediğin taşlı da olsa ,ışıltılı da olsa zarif olmalı bence.











Kelly elbiseyi beğenme sebebim oldukça sade ve zarif olması.Dağınık topuz ve hafif bir makyajla bu elbiseyle  bir peri kızı gibi olabilirsiniz.Peki nereden alırım bu elbiseyi diye mi soruyorsun o zaman buyrun efendim sizi şuradan alıyım ...







Mermaid gelinlik




Mermaid düğün dressesThe denizkızı siluet konturları, daha sonra dikiş burn out. Bu, bu nedenle kadının ™ s vücut eğrileri vurgular çok seksi bir görünüm olduğunu, bu dramatik stili






Seçenekler güvenli ve rahat bir cilt olmalıdır:. Virgin gelinlik tarzı hemen hemen tüm yaka ve kol uzunlukları ortada ya da istediğiniz kadar cilt kapağı destekleyebilir. Elbise büyüleyici bir tasarıma sahip olduğundan, yüksek yakalı, uzun kollu çok seksi olmadan şımarık bir görünüm hakkında sessiz oluşturur. Eğer cildinizi göstermek istiyorsanız, bir straplez yaka seçebilirsiniz veya dalan yaka ile bir yular sizin baştan çıkarıcı bir yan önemle.






Görünüm denizkızı gelinlik mevcut çeşitli etek stilleri etkilenir. Etek diz veya biraz farklı siluetleri için diz altında diz üstü sinirlenmek, yapabilirsiniz. Etek ve dikiş şekli elbise nasıl göründüğünü etkileyebilir. Trompet parlama hacmi gelinin arkasına dışarı akar oluşturur iken Yuvarlak etek gelinin tabanı etrafında hacmi tüm yol sağlar. Böylece İspanyol hissi önünde elbise toplayan bir alt kısım flamenko parlama vardır.






Mermaid gelinlik ya sizin vücut eğrileri, hafif ipek ve saten iyi seçenek hafifçe sarılarak bir kayma tarzı elbise istiyorsanız bu z yapıldığı malzemeye bağlı olarak, daracık ve yüksek inşa olabilir. Katılar, ama elbise inşaat ve dramatik şeklini vurgular. Her iki şekilde de, denizkızı tarzı ya gayri stil 1950 gelinlik veya resmi akşam mesele için giyilen, sofistike ve seksilik görüntüleri çağrıştırıyor






Ne dikkate almak gerekir:. Mermaid kesme herkes için değildir. Bu cesur tasarım en iyi kısa ve uzun boylu hem ince figürler, tarafından giyilir. Denizkızı elbise vücut sarılmak ve her eğri göstermek için yapılmış olduğundan, tam rakamlar ile gelinler için uygun değildir. Eğer şehvetli tarafında ve eğrileri vurgulamak istiyorsanız Ancak, bu sizin için mükemmel bir elbise. Mermaid tarzı elbise düşünürken akılda tutulması gereken en önemli şey size büyük bir gün giymek için rahat olup olmadığıdır. Sen elbise bu tip için mükemmel mükemmel bir rakam olabilir, ama bunu emin hissediyorum yoksa, o seçtiğiniz değmez.






Not: sarılan kayma elbise düğün denizkızı genellikle utanç verici iç hatları açığa araştırmaktır. Bu satırlar sadece gelinlik altına giymiş ne açığa değil, ama genel görünüm zarafet olduğunu. Onu aslında bu yıl evlenmek dress.if altında gelinin giymek mümkün ne ürün kısıtlayabilir yana Mühürlü veya vücut sarılma elbise düşünürken akılda tutmak önemlidir, bu sayfada tıklayabilirsiniz : gelinlik






Bu makalenin Kullanımı ve dağıtımı bizim Yayıncı Yönergeleri tabidir

Olmak istiyorum göre orijinal yazarın bilgi ve telif hakkı dahildir.






Mesaj navigasyon



← önceki

Sonraki →

Wednesday, August 29, 2012

Tavuklu sebzeli beşamel soslu fırın yemeği tarifi





Malzemeler

 


1 büyük soğan, 2-3 diş sarımsak


3 patates


3 kabak


3 patlıcan


3 domates


2 tavuk göğsü ya da 5-6 tavuk budu


1 yemek kaşığı biber salçası


sıvıyağ yağ, tuz, karabiber, kekik


Beşamel sos için;


2 yemek kaşığı tereyağ


3 yemek kaşığı un


3 su bardağı süt


üzerin için;


rendelenmiş kaşar


Hazırlanışı


1. Tavuklarımızı haşlıyoruz. Elimizle minik parçalar haline getiriyoruz.


2. Tencereye sıvıyağ akıp yemeklik doğradığımız soğan sarımsakları, patatesleri, kabakları ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alıyoruz. Sebzeler iyice kavrulunca salça, tuz, baharatlar ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekince haşladığımız tavuğun suyundan 1 bardak kadar ekleyip bir kaç dakika daha pişiriyoruz.


3. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekliyoruz. Unu iyice kavurduktan sonra soğuk sütü ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Sosumuz kıvam alınca ocaktan alıyoruz.


4. Borcam kaba ya da başka bir fırın kabına yemeğimizi alıyoruz, üzerine her yerine gelece şekilde beşamel sos ekliyoruz. 200 C'lik fırında 10-15 dakika pişirip üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ediyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz artık servise hazır....


Afiyetler olsun...





Monday, August 27, 2012

Havuçlu kek, havuçlu kek tarifi yapılışı malzemeleri

Havuçlu kek, mis gibi kokusu nefis tadı ile kek tarifleri arasında en çok sevilen kek tariflerindendir. Havuçlu kek yaparken havuçları rendenin büyük tarafı ile rendeleyin ki malzemelerin arasında kaybolmasın.


Gerekli malzemeler:
3 tane yumurta
Bir buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 tane havuç
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı kırıklanmış ceviz



Havuçlu kek tarifi:


Bir kabın içine şeker ve yumurtayı koyun ve çırpın.
Ardından havuçları rendeleyin ve karışımın içine atın.
Son olarak da kalan bütün kek malzemelerini ilave edip mikserle 5 dakika boyunca çırpın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtın.
Kek kalıbını yağlayın ve kek harcını kalıba dökün.
Keki fırına sürün ve fırının kapağını hiç açmadan pişirin.
Pişen keki fırından çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Sunday, August 26, 2012

Açıklamalı Lastik Örgü Kazak Modeli



Sponsor Bağlantıları




Açıklamalı Lastik Örgü Kazak Modeli






Sponsor Baglantilari








RENK NO: 4515 (4 yumak)6964 (3 yumak)

ŞİŞ NO: 3,5

TIĞ NO: 2,5

ÖRGÜ ŞEKLİ: 4+4 lastik örgü, düz örgü, pirinç örgü, fıstık, zincir






Modelin Yapılışı

ALT PARÇA:4515 renk no.lu iplikle 148 ilmek başlanarak 21 cm 4+4 lastik örülüp bitirilir. Aynı ölçülerde bir parça daha örülerek her iki taraftan birbirlerine dikilir.

ÜST PARÇA:4515 renk no.lu iplikle 140 ilmek başlanarak 3 cm pirinç örülür. 6964 renk no.lu ipliğe geçilerek bütün ilmekler düz örgü örülerek devam edilir. Toplam 21 cm örülerek her iki taraftan 14′er ilmek kesilip, kalan 112 ilmekle örgüye devam edilir.

Toplam 54 cm örülerek 2 ilmekte bir 1 dolama yapılır. Arka sırada dolanıp yapılan ilmekler serbest bırakılarak ajur oluşturulur. 2 sıra daha örülerek bütün ilmekler bir defada kesilip, bitirilir. Bu ölçülerde 1 parça daha örülür.

Üst parçalar ikiye katlanarak pirinç örgü örülen her iki tarafından 4+4 lastik örülen parçaya üst beden olarak 8 cm boyunda dikilir.

Kol ağızlarına 4515 renk no.lu iplikle 1 sıra sık iğne yapılır.

4515 renk nolu iplikle 50 cm uzunluğunda 2 adet kordonet yapılır.

Kordonetlerin uçlarına 8 adet zincir çekilerek içleri her biri 8′er dolgu olacak şekilde 5 adet yaprak örülüp dikilerek model tamamlanır.






Bir önceki yazımız olan Değişik Bayan Kazak Modelleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Moda Abiye Modelleri   |  

Yeni İğne Oyası Modelleri »






Yorumlar

Örgü Bayan Pançosu Açıklamalı



Sponsor Bağlantıları

Örgü Bayan Pançosu Açıklamalı


rg Bayan Panosu
8 numara şiş


Modelin Yapılışı
8 numara şiş ile 83 ilmek başlayın. 6 ilmek düz, 1 ters 4′lü burgu 1 ters 5 düz 1ters 4′lü burgu 1 ters 5 düz 1 ters 4′lü burgu 1 ters 1 5 düz 1 ters 4′lü burgu 1ters 5 düz 1 ters 4′lü burgu 1 ters 4′lü burgu 1 ters 4 düz olarak örneği oluşturun 6 sırada bir 5 ilmeği sol şişte bırakıp geri dönün 10. sırada bir 10 ilmek bırakıp geri dönün geniş kısım 160 cm olcak şekilde örüp yandan birleştirin Yaka için 76 ilme çıkarın 16 cm örün


Bir önceki yazımız olan Örgü Kalem Şal ve Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


Sponsor Bağlantıları


« Örgü Panço Modeli ve Yapılışı   |  
Örgü Panço Modeli Anlatımlı »



Yorumlar

Saturday, August 25, 2012

puflarınızı dantelle yenileyin..













 





 
Yorucu bir yaz tatili bitmek üzere günler hızlı ve telaşla geçti gitti bile.Ben bir orada bir burada kah valiz hazırlamakla kah dönüşte çıkanları yıkayıp ütülemekle ama çokca da yüzüp gezip gülerek bayıldığım öğleye kadar uyumalarımı tavan yaptırarak ,güneş lekelerimi artırıp, dondurma ve çikolata ikilisine kanka olarak onlarla birlikte yedim gitti tatili:))Az önce Akçaydan geldim malum valiz işleri rutinleşmişti hallediverdim gitti valizleri açmanın en keyifli yanı yeni alınan cicilerin özenle dolaptaki yerini alması  gerisi teferruat:))Dinlenmek için oturulan pc başında, göz burada, kulak tv de (V  FOR VENDETTA vardı izlenmiş olunmasına rağmen  ilgisiz kalınamazdı) biraz facebook biraz bloglar derken bu güzel puflarla karşılaştım hani konu yeni değil annelerimiz daha çok olmadı bunlardan koltuklarına yastıklar yapmışlardı yeni vazgeçtiler Fatoş derseniz haklısınız ama bir daha bakıp değerlendirelim hep birlikte dedim başkalarıda var buraya bakın derim...görüşürüz....







 





 

Friday, August 24, 2012

Kavunlu Muhallebi Tarifi

Etiketler: Alt,asta,barda,boy,bütün,çay,çekirdeklerini,corba,eker,ekleyin,geçirip,gelmi,getirin,Haline,ilik,iyice,kabuklar,kar,Kaselere,Kavun,Kavunlu,Kavunlu Muhallebi Tarifi,kavunu,Kavunun,kolay yemek tarifleri,Malzemeler,Malzemeleri,Muhallebi,nca,nişasta,orta,Ortalama,Otomatik,parçalay,pirinç,pirinç unu,Püre,rarak,RESIMLI YEMEK TARIFLERI,rondodan,rüya,rüya tabiri,Rüya Tabirleri,rüya yorumları,rüyatabirleri,sürekli,süt,tabir,tabiri,tarif,tarifi,taslak,tatlı,temizleyerek,Tencereye,toz,unu,uyunca,üzerine,vam,vamlan,Yap,Yar,yemek,yemek tarifi,Yemek Tarifleri,yemektarifleri




Malzemeler;
































































  • Orta boy yarım Kavun






























































































































  • 3 su bardağı Süt






























































































































  • 1 çay bardağı Nişasta






























































































































  • 2 çorba kaşığı Pirinç Unu






























































































































  • 1






























































































































  • su bardağı Tozşeker



































































































































Yapılışı;






Kavunun kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyerek rondodan geçirip iyice parçalayın. Püre haline gelmiş kavunu tencereye alıp bütün malzemeleri üzerine ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamlanınca kaselere boşaltın ve soğuyunca servis yapın. ( Ortalama 6 kişilik )



Günün Fırsatı

Kavunlu Muhallebi Tarifi ile Benzer Yazılar:

18 Ağustos 2012 Saat : 7:44

DASH DİYETİ

Hipertansiyonlular a Dash Diyeti




Doğru besinleri doğru miktarlarda tüketerek yüksek tansiyonunuzu dengeleyebilirsiniz. Her besin vücudumuz için gerekli olan birbirinden farklı unsurları içerir. Eğer doğru besinler seçilir ve doğru miktarlarda tüketilirse, vücudun ihtiyacı olan besin öğeleri sağlandığı gibi bazı sağlık sorunlarının çözümüne de yardımcı olunabilir: Doğru beslenerek tansiyonunuzu da düşürebilirsiniz.


Son 5 yıldır ABD'de yaygın şekilde uygulanan ve yetkili sağlık kurumu NIH tarafından da onaylanan ‘‘hipertansiyon tedavisine diyetsel yaklaşım’’ örneği bir beslenme biçimi ile (DASH-Dietary Approach to Stop Hypertension) kan basıncını düşürmede başarılı olunabileceği anlaşılmaktadır. Bu diyet yüksek tansiyon sorunu olanda ilaç tedavisinin yanında, beslenmeyle de kan basıncının dengede tutulabileceğinin kanıtıdır.



DASH diyetinin temel yaklaşımı yağı azaltılmış, sebze ve meyve içeriği bol, süt ürünleri sınırlı bir beslenme alışkanlığıdır. Bu diyetle yüksek kan basıncı; kilo kaybı, tuz ve alkol sınırlaması gibi faktörlerden bağımsız olarak düşmektedir. Bu diyet (posa) lif, potasyum, kalsiyum ve magnezyum yönünden zengindir. Orta düzeyde protein ihtiva eder.

Menüsünü de ileri günlerde yazacağım.

Tansiyon ve kolesterol problemi olanlar takipte kalsın :)

Sağlıklı ve fit günler dilerim...


şömen tablası örnekleri eflatun badem oyalı şömen tabla modeli – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da

şömen tablası örnekleri eflatun badem oyalı şömen tabla modeli – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da










Sonraki->



23 Ağustos 2012 Saat : 11:04

eflatun badem oyalı şömen tabla modeliile Benzer Yazılar: -






Wednesday, August 22, 2012

Siliniyor Hatıralar





Otuzuma merdiven dayadım, onbeş yaşıma kadar bir orta Anadolu şehrinde yaşadım. O vakitten sonra şehir dışında yaşanan lise, üniversite ve iş hayatı derken koptum gittim doğduğum bu şehirden. Dört yıldır gidemediğim bu şehre ancak bayram dolayısıyla gitme fırsatı buldum. Her neyse.



Abimle bayram günü şehir merkezinde kısa bir tur yaptıktan sonra eski mahallemize gitmeye karar veriyoruz.  Çocukluğumu geçirdiğim gecekondu mahallesine. Mahalleyi bulmamız biraz zaman alıyor. Eski evlerin yıkılıp yerlerine lüks konutların yapıldığını işitmiştik ama mahallenin çehresinin bu kadar değişebileceğini hiç düşünmemiştik. Etrafta tanıdık bir köşebaşı, bir ev, sokak bulamıyoruz. Ben aval aval etrafıma bakarken abim bana sesleniyor “İşte bu sokak !”







Arabayla zar zor manevra yapıp içeri dalarken yıllarca eski evimizin bulunduğu sokağın bu denli dar olmasına hayret ediyorum. “Halbuki bisikletle her gün onlarca kez tur atarken ne kadar da geniş geliyordu bana burası” diye düşünüyorum. Yavaş yavaş ilerliyoruz. Eski evimizin yerinde yeller eserken zihnimdeki makinist film şeridini sarmaya başlıyor. Tek katlı evimiz, yanı başımızdaki cami, bol fasülye veren ufak ön bahçemiz, kuyu, top oynadığımız yazı, güvercin yuvası, arka bahçedeki erik ağacı, bal petekleri, annemin diktiği kayısı ağaçları. Her şey yerle bir olmuş. Orhan Veli sağolsun imdadıma yetişiyor. “Serde erkeklik var, ağlayamam.”






Sokakta iki üç tane ev kalmış. Bunlardan birinin bahçe kapısı açık. Heyecanla “Nazender Teyze’nin evi değil mi burası? “ diye soruyorum. Abim onaylıyor ve kapıya üç kere vurup eski komşu rahatlığında içeri giriyor “Selamün aleyküm !”






Bahçeden çıt çıkmıyor. Evin kapısı da açık, sinek girmemesi için tül perde çekmişler. Divanda yaşlı bir kadının uzanmış olduğunu farkediyoruz, yavaşça doğruluyor ve bizi görünce gözlerinin içi parlıyor. Başlarda bizi tanıyabileceğine ihtimal vermiyorum ama ismimizle hitap edince kendimden utanıyorum. Hatta rüyasında uzun süredir görmediği “eski insanları” gördüğünü söyleyince bir tuhaf oluyorum. Elini öpüp bayramlaşıyoruz ve biz de divana geçiyoruz. Hal hatır faslından sonra ben pek konuşmuyorum. Yüksek katlı binalar arasındaki bu bahçeli evde sessiz ve huzur dolu atmosfer beni sarıyor. Üzüm asmaları ne de yakışmış buraya diye iç geçiriyorum. Genişçe bir tahtaya kurutulmak üzere konan kayısıları görünce bir burukluk kaplıyor içimi. En olmadık ayrıntılar büyük hüzünler yaşatabiliyor insana. 






Derken Nazender Teyze’nin oğlu çıkageliyor. İbrahim Abi. Yıllar pek bir şey götürmemiş kendisinden, benden daha genç duruyor doğrusu. Abimle mahalle hakkında konuşuyor genelde. Falancanın o binaya, filancanın şu binaya taşındığından bahsediyor. Arazi meseleleri falan filan ama maddi konulara çok da girmiyorlar. Laf arasında İbrahim abi “Eskiden mahallenin teee ötesindeki adamı bilirdin, şimdi yanı başındakileri bile tanımıyorsun” diyor kaşlarıyla karşı taraftaki apartmanı göstererek. Abim ve ben vakur bir biçimde başımızla onaylıyoruz. Ben de bilmek ve tanımak üzerine gereksiz bir tefekküre dalıyorum.   






Müsaade isteyip ayrılırken Nazender Teyze’nin “Yine uğrayın evladım” larına “inşallah” larla karşılık verip etrafa şöyle bir göz atmak için abim ve ben gezinmeye başlıyoruz. Her tanıdık noktaya “evreka evreka” diyecek kadar seviniyorduk; “hah, işte burasıydı” demek üzere yüzümüzü çevirdiğimizde karşımızda bilmem kaç katlı bir bina bulduğumuzda ise yüzümüz düşüyordu. 






Sonra gitmeye karar veriyoruz, bundan tam onyedi sene evvel yaptığımız gibi. Abim de çok üzülmüş, yüzünden belli. Sokaktan çıkarken ben sırf bir şeyler söylemek için konuşuyorum: “Sokak da ne kadar dar. Halbuki bisikletle her gün onlarca kez tur atarken ne kadar da geniş geliyordu bana burası…”

Monday, August 20, 2012

Örgü Erkek Çoçuğu Hırkası Açıklamalı



Sponsor Bağlantıları

Örgü Erkek Çoçuğu Hırkası Açıklamalı




Sponsor Baglantilari



rg Erkek ouu Hrkas
Kullanılan örgüler:
1/1 lastik – Düz örgü – Çift lastik





Modelin Yapılışı
Beden: 1-2 yaş. Büyük beden ölçüleri parantez içindedir.
Malzemeler:
ANCHOR “Fantastik” El Örgü ipliği
(%100 Pamuk)
Yaklaşık 200 gr.# 419 Mavi
Yaklaşık 200 gr. # 401 Krem
Yaklaşık 20 gr. #421 K. Mavi
Yaklaşık 20 gr. #434 Kırmızı
4 numara 1 çift org j ş şi
Kullanılan örgüler:
1/1 lastik – Düz örgü – Çift lastik
Ölçü: 20 ilmek – 25 sıra 10 cm eşittir.
UYGULAMA
Arka: Mavi örgü ipliği ile örgü şişine 64(68) ilmek atarak, 6 sıra 1/1 lastik örün. 7. sıradan İtibaren mavi örgü ipliği ile 40(46) sıra düz örgü örün. Devamında sırasıyla, 2 sıra krem, 2 sıra mavi. 16(18) sıra krem, 2 sıra mavi, 2 sıra krem ve 14 sıra mavi örgü İpliği ile düz örgü örün.
Bu arada örgü boyu 1/1 lastikten İtibaren 29 cm. 72 sıra (32 cm. 80 sıra) olduğu zaman arka yaka için örgü ortasından. 20 ilmeği bir kerede kesin. Sağ tarafı keserek örün. kalan 18(20) İlmeği omuz için bir kerede kesin. Aynı işlemleri ters uygulayarak, beklemede olan sağ tarafı da örün.
Sol Ön: (Giyildiği zaman) Mavi örgü ipliği ile örgü şişine 34(36) ilmek atarak, 6 sıra 1/1 lastik örün. 7. sıradan itibaren mavi örgü İpliği İle 40(46) sıra düz örgü örün. Devamında sırasıyla, 2 sıra krem, 2 sıra mavi, 16(18) sıra krem, 2 sıra mavi, 2 sıra krem ve 14 sıra mavi örgü İpliği İle düz örgü örün. Bu arada örgü boyu 1/1 lastikten, 28 cm. 70 sıra (31 cm. 78 sıra) olduğu zaman ön yaka İçin, ön ortasından her 2. sırada sırasıyla 6-5-3 ve 2 İlmek keserek örün. Kalan 18(20) İlmeği bir kerede kesin.
Sag Ön: Sol önde uygulanan işlemleri ters uygulayarak örün.
Kol: ikisi de aynı şekilde, mavi örgü ipliği ile örülecek. Örgü şişine 40(44) İlmek atarak. 8 sıra düz örfgü örün. 9. sıradan İtibaren kol şeklini verebilmek İçin iki kenardan her 4. sırada 10 kere 1 İlmek, arttırarak, 48(54) sıra düz örgü örün. ilmekleri bir kerede kesin.
Bitirme:
Örgü parçalarını ölçüleriyle sabltleyip, nemli bezle örterek kurumaya bırakın.
Omuzları blrleştlrin. Kolları yerlerine takın. Kol alt ve yan dikişleri birleştiriri. Yaka bantı için yaka kenarından, mavi örgü ipliği İle eşit aralıklarda, sağ önden 22, arkadan 34 ve sol önden 22 İlmek alarak, örgü şişine geçirin. Toplam 78 ilmek üzerinden 3 sıra ters örgü ve 6 sıra 1/1 lastik örerek İlmekleri bir kerede kesin. Ön ortasında, etek ucundan yaka başlama noktasına kadar, fermuarı gizli dikiş ile tutturun. Sol önde krem örgü uzıırinn ma ; orgu İpliği ile. hırka sahibinin İsım ve soyisim baş harflerini, basit nakış iğne teknikleri İle İşleyin. Arkada ve sağ önde etek ucundaki mavi örgü üzerine, modelde olduğu gibi verilen renkleri kullanarak, basit nakış İğne teknikleri ile yelken motifini işleyin.


Bir önceki yazımız olan Örgü Kız Çoçuğu Elbisesi Açıklamalı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları


« Örgü Kız Çoçuğu Elbisesi Açıklamalı   |  
Örgü Çocuk Hırkası Tarifi »



Yorumlar

Sunday, August 19, 2012

Örgü Kırmızı Bayan Kazağı ve Açıklaması



Sponsor Bağlantıları




Örgü Kırmızı Bayan Kazağı ve Açıklaması

Modelde düz ve ajurlu örnek örgü kullanıyoruz






Sponsor Baglantilari








Beden:38/40(44/46)

450(500) gr. ip

Şiş:5,5 numara

Tığ:4,5 numara

Kulllanılan örnekler

Düz örgü:1 sıra bütün ilmikler düz,1 sıra bütün ilmikler ters

Saç örgülü ajurlu örnek:ilmik sayısı 12+1+12 kenar ilmiği olacak,şemaya göre örülecek.semada düz sıralar verilmiştir.ters sıralarda bütün ilmikler(düz sırada 2 atmalardan biri örülmeden şişten bırakılacak) ters örülcek.şemaya göre 1 defa 1.-18. sıralar,2 defa 3.-18. sıralar, 1 defa 19.-38. sıralar ve devamında 29.-38.

sıralar tekrarlanacak






Arka

Şişe 75(87) ilmek atarak saç örgülü ajurlu örnekle 42 cm=94 sıra(43,5 cm=98 sıra) örülecek.kol altı çevresi için her iki tarafrab 3 ilmek ve her 2.sırada:2 defa 2 ilmek ve 1 defa 1 ilmek kapatılacak=59(71) ilmek.örgü boyu 62 cm=140 sıra(65,5 cm=148 sıra) olunca yaka için ortadaki 21(23) ilmek bir defada kapatılarak her iki taraf ayrı ayrı örülecek iç taraftan her 2.sırada:1 defa 3 ilmek kapatılacak.örgü boyu 64 cm=144 sıra olunca omuzlar için kalan16 ilmek kapatılacak

Ön

Arka gibi başlanılacak örülecek.örgü boyu 36.5 sm olunca yaka için 1 sağa doğru ve bir sola doru düz ilmek örülecek örgü 2 parçaya ayrılacak.bu 2 düz ilmek kaner ilmekler oılacak.aynı zamanda da merkezde olan saç örgüsünün ilk ve yanındaki ilmek ve son ilmekle önceki ilmekler birlikte düz örülecek.bu eksiltmeler her 4.sırada 13 defa tekrarlanacak.

Kollar

Şişe 51 ilmek atarak saç örgülü ajurlu örnekle örülecek.örgü boyu 46 cm sıra olunca her iki taraftan 1 ilmek ve her 2.sırada 3 defa 1 ilmek, her 4.sırada 5 defa 1 ilmek ve her 2.sırada:2 defa 1,2 defa 2 ve 1 defa 3 ilmek kapatılacak.örgü bou 63 cm olunca kalan 15 ilmek kapatılacak,

dikişler dikildikten sonra yaka kenarları sık iğnenin tersi ile örülecek ve model tamamlanacak.






Bir önceki yazımız olan Saç Örgülü Uzun Bayan Kazağı Modeli ve Açıklaması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Saç Örgülü Uzun Bayan Kazağı Modeli ve Açıklaması   |  

Örgü Turuncu Bayan Kazağı ve Açıklaması »






Yorumlar

Örgü Bebek Hırkası Modeli ve Açıklaması



Sponsor Bağlantıları

Örgü Bebek Hırkası Modeli ve Açıklaması
Modele 77 ilmekle başlanıyor.




Sponsor Baglantilari



rg Bebek Hrkas Modeli ve Aklamas
Modelin Yapılışı
Modelin Yapılışı
RENK K876-K318
1’ er çile +100gr 4 numara şiş tek kat
Yakadan 77 ilmek krem ile başlayın. Aşağı doğru örerken yaka kenarı için 5’ er ilmek 1 ters 1 düz lastik örün. 3 cm lastik ördükten sonra 10 ilmek arttırın. 1 sıra haraşo örün.10 ilmek daha artırdıktan sonra sarı ile 1sıra haraşo örün.10 ilmek daha artırıp krem ile 1 sıra haraşo örün.
10 ilmek daha artırıp sarı ile 1 sıra haraşo örün.30 ilmek daha artırıp 5 sıra 1 ters 1 düz lastik örün. Toplamda
147 ilmek olacak (bunun10ilmeği yaka kenarı).sonrakin model için:3 ilmeği işiten çıkarın, sağdaki 1 ilmeği arkadan diğer şişe alın, kalan 2 ilmeği sağ şişe olarak sıra sonuna kadar örün. 2. sırayı ters örüp,3.sırada1. Sıradaki işlemi tersini uygulayın.





Bu şekilde 4 cm ördükten sonra 7 ilmek arttırıp krem ile 1 sıra haraşo örün.8 ilmek daha artırıp sarı ile haraşo örün. Toplam 162 ilmek olacak.
Kol kesimi için ön lastikten sonra 25 ilmek haraşo örüp 26 ilmek kesin. Arka için 50 ilmek daha haraşo örüp , tekrar 26 ilmek kesin.
25 ilmek haraşo ve yaka lastiği bitirip, kalan ilmeklerle 17 sıra haraşo örün. 1 sıra sarı, 1 sıra ekru,1 sıra sarı,1 sıra ekru haraşo ile devam edin.
Sonraki 8 düz sıranın 4,5 ve 6. sıralarında, 4’lü ilmek gruplarını 4. sırada düz, 5. sırada haraşo ve 6.sırada düz örün.
Aralarına 4 ilmek düz örün. 1 sıra ekru, 1 sıra sarı, 1 sıra ekru, 1 sıra sarı ve 2 sıra ekru haraşo ile bitirin.


Bir önceki yazımız olan Omzu Açık Örgü Bayan Bluzu ve Açıklaması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları


« Örgü Bebek Elbisesi Modelleri   |  
Örgü Çocuk Kazağı Modeli ve Açıklaması »



Yorumlar

Thursday, August 16, 2012

Recep İvedik Abinin Tavugu

Recep İvedik Abinin Tavugu oyunu oyna,komik oyunlar sitesi komikoyun.biz oyun severlere yeni bir komik oyun sunuyor,iyi eglenceler.



Recep İvedik Oyunları

Wednesday, August 15, 2012

Örgü Kolye :)






 İşte takım tamamlandı.Gönül isterdi ki  hediye sahibinin SEMA nın  taktığı bir fotoğraf olsun

ama yapana kadar geçen süre kadar hediyeyi verene kadar da bir süre geçecek gibi görünüyor.

Burda kardeşimin hakkını da yemeyim  o poz verdi.)






 kolyenin  örgü kısmının uzunluğu 65 cm boncuk kısmının uzunluğu 15cm






 taşın yüzleri farklı renklerde






ve işte boyunda görüntüsü











yapmak isterseniz






Umarım severek kullanırsın Güzel Arkadaşım:)

Gerçeğe Çağrı Fragman izle 2012





Total recall | Gerçeğe izle 2012 | Gerçeğe Çağrı Fragman izle 2012 | 



Gerçeğe çağrı Gerçeğe çağrı tanıtım

Yapım:1990 - ABD, 

 Tür:Bilim Kurgu, Aksiyon, Gerilim, Korku, Macera,

 Süre:113 dakika

 Yönetmen:Paul Verhoeven, 

 Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Michael Ironside, Dean Norris, Ronny Cox, Marshall Bell, Rosemary Dunsmore, Roy Brocksmith, David Knell, Mel Johnson Jr., Mark Carlton, Michael Champion, Alexia Robinson, Ray Baker, 

 Müzisyen :Jerry Goldsmith, 

 Görüntü Y.: Jost Vacano, Senaryo: Philip K. Dick, Ronald Shusett, Yapımcı: Ronald Shusett, Buzz Feitshans,

Filmin Özeti

Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) her gece Mars hakkında rüyalar gören bir işçidir. Meraklanan Quaid, anı transferi yoluyla insanları tatile yollayan Rekall Inc. isimli şirketten Mars tatili satın alır. Fakat anı transferi sırasında meydana gelen bir kaza genç adamın zihnini altüst eder. Kendini bir gizli ajan olarak, Mars'ın zalim hakimi Coogan'a karşı mücadele ederken bulur. Eski dostlar, hatta karısı bile aniden ona düşman olmuştur. Fakat Quaid'in tüm bu yaşadıkları gerçek midir ? Eski anılarını mı hatırlamaktadır ? Yoksa anı transferi sırasında yaşadıkları yüzünden bir hayal mi görmektedir ? Douglas Quaid bu gerçekler ve hayallerden örülü dünyada bir çıkış yolu bulmaya çalışır ? Film, bilim kurgunun en önemli isimlerinden Philip K. Dick’in We Can Remember It For You Wholesale isimli kısa hikayesine dayanıyor. Blade Runner (1982), Screamers (1995) ve Impostor (2002), Dick’in hikayelerine dayandırılarak çekilen filmlerden sadece bazıları.


FRAGMAN

Monday, August 13, 2012

Kohlrabi li Havuç Salatası Tarifi


Kohlrabi li Havuc Salatasi


Evde 4 kisilik bir iftar sofrasi .Bu yil her aksam aslinda kizlarim ve esim  le birlikde  iftarlari birlikde actik.


Daha önde bahsetdigim gibi cok gec iftar oldugu icin  agirlayamadik arkadaslarimizi .


Menüde mercimik corbasi ,Kasarli köfte ,Kohlrabi li havuc salatasi ,kaymakli salatalik salatasi ,sehriye pilavi ,tatlilarda antepfistikli baklava  ve pudingli pasta










  





  KIRAMALI SALATALIK SALATASI









Kohlrabi li Havuç Salatası Tarifi














malzemeler



  • 3 tane iri boy havuc


  • Kohlrabi (( bir tane tatli turp ))


  • 1 -2 dal maydanoz


  • 1 cay bardak portakal suyu


  • yarim limon suyu


  • 1 tutam tuz

hazirlanisi



  • Maydanozu yikayip incecik dograyin .


  • Turpun ve havucun kabugunu soyuo tendeleyin havucu ince kisimi ile rendeleyin rendenin.


  • Potakal su ,tuz ve limnu suyunuda ilave edip karistirin.



 Tatlilardan bakbava ve pudinli kek








Doldurulmuş Kabak Tarifi













Doldurulmuş Kabak


MALZEMELER

4 adet 150 gramlik kabak

75 gr sogan

1-2 dis sarimsak

1 çorba kasigi siviyag 

1 tatli kasigi baharat

225 gr dogranmis domates

275 gr pirinç

50 gr jambon

75 gr çedar peyniri

50 gr ufalanmis kuru ekmek

Dilediginiz otlardan birkaç sap

YAPILIŞI

Her kabagi uzunlamasina ikiye bölün. Etli kismini çikartip incecik kiyin.

Sogan ve sarimsagi da ince ince dograyin. Teflon tavada zeytinyagini

hafifçe kizdirin. Dogranmis kabak içi, sogan, sarimsak ve karisik baharati

sote edin ve 4-5 dakika pisirin. Yikayip hasladiginiz pirinci süzüp, domatesle

birlikte tavaya alin ve 10 dakika kadar pisirin. Bos kabaklarin içine jambonu

serin. Üzerine pirinçli karisimdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek

ufaklarini serpistirdikten sonra yüksek isidaki firina atip 25 dakika, peynir

eriyip ekmekler kizarincaya kadar kizartin. Dilediginiz dogranmis otlarla

süsleyip, servis yapin.

Oyun Boz – Yeni Oyun Siteniz

Oyun Boz – Yeni Oyun Siteniz



Sizlere yeni oyun sitesi olan OyunBoz flash oyun sitesini tanıtıcaz , site yeni açılan ve hızla büyüyen çocukların kolay erişimini sağlayan kaliteli bir sitedir , Sizler için sitenin en güzel oyunları ;


kim milyoner olmak ister  ;



OYUNBOZ‘un sizler için özel hazırladığı Kim Milyoner Olmak İsterbilgi yarışması oyununda sizlere sorulan sorulara 4 şıkdan doğru olanı seçerek doğru cevabı buluyoruz.Oyunda size verilen Joker‘ leri kullanarak bilmediğiniz sorularda yardım alabiliyorsunuz. JOKERLER NELERDIR ? 


YÜZDE 50 HAKKI 1/2 : 4 Şıktan 2 yanlış şıkkı çıkarır
TELEFON HAKKI : Sistemde kayıtlı telefon no arayarak doğru cevabı verir
SEYİRCİYE SORMA : Soruyu seyircilere sorup doğru cevabı alıyoruz % 100 doğru cevap vermeyebilir seyirciler Oyunu FARE kullanarak oynuyoruz





 Yıllardır severek izlediğimizÇARKIFELEK yarışmasının türkçe uyarlanmış flash oyunu, OYUNBOZ tarafından sizler için özel olarak hazırlanmıştır.



 OYUN NASIL OYNANIR


Çarkı çevir : Çarkı çevirerek puanlar alıyoruz
Harf Seçme : Ekranda bulunan sesli ve sessiz harflerden her çark çevirdiğimizde 1 adet seçiyoruz
Soruya Cevap Ver : Sorulan soruyu bulunca ekrandaki soruyu cevapla yazan KUTUCUĞA doğru cevabı yazıyor ve diğer etaplara geçiyoruz









Permanent Link

Sunday, August 12, 2012

Monique Lhuillier 2013 gelinlik modelleri


by rengin on 10 Ağustos 2012



Gelinlik düğünlerinde giyecekleri gelinlik için bir ton para dökerler. En ucuzu bile gelinliğin cep yakıcıdır. Herkes kendi düğün törenini hususi kılmak ister. Sonuçta her gün giyilmeyecek en güzel çağımızda bizimde şık olmak hakkımız bu nedenden dolayı gelinliğe vereceğiniz paraya muhakkak acımayın. Geleneksel gelinliklerin beyaz veya bej benzeri renkte olması pek nadirdir. Bir gelin için en büyük şey istediği gelinliği bulmaktır. Bu onlar için en büyük mutluluk ve heyecan vericidir. Düğününüzden en az üç ay kala önce gelinliğinize karar kılmış olmalısınız. eğer düğününüz yaz aylarına denk geliyorsa, modaevlerinin ve gelinlik firmalarının bu aylarda çok aşırı olduklarını dikkate almak ve siparişinizi dört ay önceden vermek daha iyi olur. çok sayıda 2013 gelinlik modelleri arasından istediğinizi seçmek gerçekten zor olacaktır. Gelinlik alırken içerisinde ne kadar sorunsuz edeceğinizi de unutmayın. Evlilik hazırlığı yaparken şüphesiz en önemli detay gelinlik seçimidir. Kararsızlık alır başını gider. Monique Lhuillier 2013 gelinlik modelleri gelinliklerine göz gezdirin.











































































 

Gelen Arama terimleri:

  • monique lhuillier gelinlik modelleri