Patlıcanlı Sultan Kebabı Tarifi
Malzemeler
Yarım kilogram kıyma
3 adet patlıcan
3 adet kabak
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet sivri biber
3 adet domates
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Hazırlanışı
Patlıcanları alaca soyun. Kabaklarla birlikte halka şeklinde kesip fırın tepsisine alın. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz, değirmenden çekilmiş karabiber serpin. Birkaç dal fesleğende eklerseniz mükemmel bir aroma katıyor.Fırında yarı kıvamda pişirin. Fırından alın. Üzerine soğanla birlikte kavurduğunuz kıymalı harcı dökün. Süt ve yumurtayı çırpıp heryerine gelecek şekilde dökün. Üzerine doğranmış biber ve domatesleri ekleyin.Tekrara fırına koyun. Pişmesine yakın kaşar peyniri rendesi serpin. Maydanozu kıymaya da ekleyebilirsiniz. Ya da en son süslemede
Patlıcanlı Sultan Kebabı nasıl yapılır, Patlıcanlı Sultan Kebabı oktay usta, Patlıcanlı Sultan Kebabı uzman tv, Patlıcanlı Sultan Kebabı yapılışı
No comments:
Post a Comment