Saturday, September 8, 2012

Nokia’dan uygun fiyatlı Lumia 820



Nokia Lumia 820 | Nokia Lumia 820 Fiyatı | Nokia Lumia 820 özellikleri | Nokia Lumia 820 tanıtım


Nokia, New York etkinliğinde Windows Phone 8 işletim sistemli ikinci modeli olan Lumia 820′yi duyurdu.




Birkaç gündür gündemde olan IFA 2012′den sonra bugün Nokia’nın günü oldu.. Yeni amiral gemisi modeli Lumia 920′yi biraz önce tanıtan firma, şimdi de uygun fiyatlı Lumia 820 modeliyle karşımızda. Daha farklı bir tasarıma sahip olan bu ürün, boyutlar açısından da Lumia 920′den biraz daha küçük. Fakat bunun ardındaki temel amaç daha uygun fiyatlı bir model geliştirmek.


Nokia’nın Windows Phone 8 işletim sistemi ilk modellerinden olan Lumia 820′de, tıpkı büyük kardeşi Lumia 920′de olduğu gibi 1.5GHz hızında Snapdragon S4 işlemci görev yapıyor. Bunun yanında telefon 1GB RAM ve 8GB dahili hafıza ile donatılmış.


Lumia 800′ün yerini alacak olan Lumia 820, tasarım açısından biraz değişmiş. Ekranı saran çerçeveyi telefonun köşelerine kadar uzatan Nokia tasarımcıları, kenarlarda kıvrımlar cam tasarımını terk etmiş. Böylece Lumia 820 serinin diğer modellerine göre daha köşeli bir görünüme sahip olmuş. Ayrıca polikarbonat gövdenin yüzeyi de eski modele göre daha parlak.


Lumia 820′nin en büyük hayal kırıklığı ekranda yaşanıyor. 4.3 inçlik ClearBlack OLED ekran renk konusunda başarılı olsa da 800 x 480 piksel çözünürlük bu ekran boyutu için ‘vasat’. Elbette bu durum fiyatı düşük tutmak adına alınmış bir önlem  de olabilir. Kamera olarak Carl Zeiss optiklere sahip 8MP bir ünite kullanan Lumia 820, PureView teknolojisine sahip değil ve bu sebeple düşük ışık performansıyla büyük kardeşinden geride kalıyor.


Birçok farklı renk seçeneği ve kablosuz şarj özelliğiyle birlikte yıl sonlarına doğru satışa sunulacak olan Lumia 820 için Nokia uygun fiyatlı bir model diyor. Ancak henüz net fiyat konusunda bir açıklama yapılmış değil.


Kaynak: Mynet teknoloji




No comments:

Post a Comment