Friday, August 24, 2012

Kavunlu Muhallebi Tarifi

Etiketler: Alt,asta,barda,boy,bütün,çay,çekirdeklerini,corba,eker,ekleyin,geçirip,gelmi,getirin,Haline,ilik,iyice,kabuklar,kar,Kaselere,Kavun,Kavunlu,Kavunlu Muhallebi Tarifi,kavunu,Kavunun,kolay yemek tarifleri,Malzemeler,Malzemeleri,Muhallebi,nca,nişasta,orta,Ortalama,Otomatik,parçalay,pirinç,pirinç unu,Püre,rarak,RESIMLI YEMEK TARIFLERI,rondodan,rüya,rüya tabiri,Rüya Tabirleri,rüya yorumları,rüyatabirleri,sürekli,süt,tabir,tabiri,tarif,tarifi,taslak,tatlı,temizleyerek,Tencereye,toz,unu,uyunca,üzerine,vam,vamlan,Yap,Yar,yemek,yemek tarifi,Yemek Tarifleri,yemektarifleri




Malzemeler;
































































  • Orta boy yarım Kavun






























































































































  • 3 su bardağı Süt






























































































































  • 1 çay bardağı Nişasta






























































































































  • 2 çorba kaşığı Pirinç Unu






























































































































  • 1






























































































































  • su bardağı Tozşeker



































































































































Yapılışı;






Kavunun kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyerek rondodan geçirip iyice parçalayın. Püre haline gelmiş kavunu tencereye alıp bütün malzemeleri üzerine ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamlanınca kaselere boşaltın ve soğuyunca servis yapın. ( Ortalama 6 kişilik )



Günün Fırsatı

Kavunlu Muhallebi Tarifi ile Benzer Yazılar:

18 Ağustos 2012 Saat : 7:44

No comments:

Post a Comment