Tuesday, July 3, 2012

Şakşuka Tarifi









Malzeme Listesi (2 kişilik)



  • 2 Adet Patlıcan

  • 1 Adet Patates

  • 4 Diş Sarımsak

  • 2 Adet Kabak

  • 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı (Kızartmak İçin)

  • 5 Adet Biber

  • 2 Adet Domates

  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke

  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

  • 2 Adet Soğan



Şakşuka Nasıl Yapılır?



1. Patlıcanları yıkayıp temizleyerek alacalı olarak soyun, küp küp doğrayarak üzerlerine tuz serpip harmanlayarak yarım saat kadar bekletin. Daha sonra bol su ile yıkayıp kurulayın.


2. Patatesleri soyarak küp küp doğrayın ve tuzla harmanlayın.


3. Kabakları temizleyerek bıcakla tırtıklı soyun ve küp küp doğrayın.


4. Biberlerin saplarını çıkararak üç dört parçaya kesin.


5. Tüm sebzeleri sırasıyla kızartın ve yağlarını süzerek fazlaca yağlarını alması için havlu kağıt üzerine alın.


6. Isıtılmış zeytinyağında soğanları karıştırarak yumuşatıp, hafif sararıncaya kadar soteleyin. Yemeklik doğranmış domatesleri ilave edin ve karıştırarak 2-3 dakika daha karıştırın.


7. Sarımsakları doğrayın.


8.Doğranmış sarımsak, sirke ve kızarttığınız sebzeleri harmanlayarak bir iki dakika daha pişirin. Sebzelerin ezilmemesi için fazla karıştırmayın.


9. Soğuduktan sonra servis edin.


Afiyet olsun :)

No comments:

Post a Comment